Vajon miért köcsög a tenyésztő?

Vajon miért köcsög egy tenyésztő, főleg egy bulldogos?

Azt leszögezhetjük, hogy szemét, én csak tudom, hiszen az vagyok. Bulldogtenyésztő.
S hogy miért? Óh, annak, a tapasztalatok alapján millió és még egyezer oka van. A teljesség igénye nélkül, s mert még maga az internet is véges lehetőségekkel rendelkezik, csak néhány “fontosabb” indokot sorolunk itt fel. De ha Neked még eszedbe jut valami nagyon meghatározó, nyugodtan írd meg.

Na akkor csapjuk is bele, miért szemét egy bulldogot tenyésztő:

– Nyilván azért, mert ezzel nagyon sok pénzt keres és el van szállva magától.
– Azért is, mert nem adja neked occsón pár tízerezér a bulldog kiskutyát, bár utána nem tudnád kielégítően, a fajtaspecifikusságának megfelelően nevelni.
– No meg azért, mert te hiába mondod, hogy neked nem köll a papír, a törzskönyv, nem érted, hogy az a papír 5 ezer Ft és nem attól drága, hanem attól, ami mögötte van.
– Továbbá azért, mert szemétláda módon nem csinál kisállat bemutatót mindenkinek, nem plakátolja ki a különböző felületekre hol él és hol vannak a kutyái. Ez meg milyen már, hát azért vannak, hogy mindenki menjen simogatni.
– Ha már látogatás. Szemét a tenyésztő, mert a kiskutyának a születésénél nem lehetsz jelen, nem fogdoshatod az újszülött kicsi bulldogot, nyilván pár hetes korában sem, az meg már milyen, hogy ablakon keresztül nézheted meg, amúgy is totális lefertőtlenítés után jöhetsz be az udvarra. Hót gáz, mekkora szemétség!
– Amiatt, hogy van szerződés, amiben le van írva feketén-fehéren, hogy milyen kötelezettségeid vannak, húh, nah emiatt mekkora egy paraszt már!! Neked, kötelezettség, hogy ivartalanítsd a kicsit, mert hobbi célra veszed, ja és még számolj is be róla néha, hogy mi is van vele. Pff, egy mocsok!
– Meg azért, mert nem lehet alkudni a bulldog kiskutya árából? Hát olyan az, mint a piacon vásárlás!
– Ja és még te mutatkozzál be, mondd el, hogy hová-milyen körülmények közé vinnéd a kicsit, hát mi köze hozzá a szemét parasztjának?!
– Nem vehetsz két kutyát egyszerre, mert azt feltételezi, hogy szaporítani akarsz? Ez már mindennek a teteje!
– Eladó a kutya, de nem bárhová és nem mindenáron? Mekkora egy beképzelt, nagyképű ez, hallod! Örüljön, hogy lenne aki megveszi!
– Másnál olcsóbb, de az nem olyan szép kiskutya, nem abba szerettél bele, de egyszerűen nem akarja neked annyiért adni. Sőt, még mindenféle tanácsokkal is traktál a tartásról, etetésről, szobatisztaságra nevelésről, hát neked, ugyan miért? Te mindent tudsz, amit meg nem, megkérdezed a facebúkon Juci nénitől, akinek ugyan soha nem volt kutyája, de nagyon ért hozzá. Köcsög egy faj ez a tenyésztő.

Röviden, tömören, de lényegében ezek miatt köcsög, szemét egy tenyésztő. Persze sok más miatt is, de ezeket halljuk a legtöbbször, napi gyakorisággal.