Rólunk

Mészáros Evelin és Mészáros Lajos vagyunk, a Tőzegkúti Kennel alapítói.

A név szülőföldünk, Nagyecsed lápos-tőzeges vidékére utal. Csaknem negyven évvel ezelőtt édesapám, néhai Mészáros Lajos (1950-2015) ezzel a névvel kezdett német juhászkutyákat tenyészteni. Később munka és egyéb elfoglaltságai miatt a tenyésztés abbamaradt, de mindig gyönyörű kutyák vettek körül minket a családban. Innen a kutyák iránti őszinte szeretetünk. Német juhászkutya, kuvasz, komondor, újfundlandi, tacskó, rottweiler, jagd terrier és édes befogadott keverék kutyusok, csak hogy néhányat említsek közülük.

Feleségemmel első közös kutyánkat 2013-ban vásároltuk egy csíkos francia bulldog személyében, Ő Mangó. Vele kezdtünk el kiállításokra járni, ahol hobbi kategóriában indultunk.

2014-ben vásároltunk egy törzskönyvezett, szintén csíkos, francia bulldog szukát, Eger-Vári Mini Ainát, akivel jelenleg is látogatjuk a kiállításokat jó eredményekkel.

2015-ben költöztünk kertes házba, ahol lehetőség nyílik nagyobb testű kutya tartására, így vásároltuk meg Happy-Hunter Carlost, az amerikai bulldogot.

2017-ben született meg Aina első alma, két kölyökkel, mindkettőt megtartottuk – Avocado, bézs francia bulldog szukánk és Aga, csíkos francia bulldog kanunk személyében.

2018 nyarán került hozzánk a De Charme Marchant Kennelből Negro, a  csíkos-foltos francia bulldog kan, becenevén Zsebkutya. Nagy reményeket fűzünk hozzá a kiállításokon és a tenyésztésben is.

amerikai és francia bulldog kennel