Maszkos kutyakiállítás

Cuba vagyok, a sötét bézs francia bulldog kanocska. Tarts velem, ebben a Bulldogmesében megtudhatod, miért volt különleges és furcsa a 2020 Debrecen kutyakiállítás számomra.

A szokatlan kutyakiállítás

A 2020-as év szerintem senkinek nem alakult úgy, ahogy elsődlegesen eltervezte. Elmaradtak a kiállításaink is, de azért szorgalmasan és ügyesen gyakoroltam otthon apával. Sukár kis testemet virúshelyzettől függetlenül is tudnom kell szépen mutogatni. Az idei év első kiállítása így július utolsó és szép augusztus legelső napján jött el számomra.

Furcsa volt, mert apa és anya, meg mindenki más is maszkban voltak. Az is különös volt, hogy az emberek is fertőtlenítették állandóan a kezüket, meg ezt-azt. Ezt csak otthon szoktam meg, mert nálunk ez megszokott dolog.

A kiállításra készülődés

Kiderült, hogy vannak rajongóim – mondjuk, ez azért nem olyan meglepő! Csak nézzetek rám, oltári cuki vagyok. Negro – merthogy ő is velem volt-, s én, Cuba, vagyunk egy nagyon kedves, kutyaimádó család kedvencei. Csak miattunk úgy igazították a hétvégéjüket, hogy el tudjanak jönni az éjszakai Debrecen kutyakiállításra és velünk találkozni.
Nagyon sokat segítettek apáéknak cipekedni is, mert ilyenkor rengeteg cuccunk van – kennelek, vizes tálak, hűtőmatracok, ilyen-olyan pórázok, millió táska, stb. Ilyenkor anya is tök úgy néz ki, mint egy karácsonyfa. Apa váltóruhája, amiben felvezet minket, apa táskája, nevezési kellékek, fényképezőgép, s persze a saját cuccai és a víz. Mert nyár lévén óriási hőség volt. Nagyon kellett vigyázni ránk, hiszen bulldogok vagyunk, rövid az orrunk, a hőség nem igazán a barátunk.

Tőzegkúti Cuba bézs francia bulldog kan

A várakozás közben két fiatal – nagyon kedves – pár is csatlakozott hozzánk. Érdeklődtek kiskutya vásárlásáról, tartásról, mert a későbbiekben szeretnének majd ők is francia bulldogot. Elvarázsoltuk őket, mit ne mondjak. Volt rajtuk nyál, szőr, víz, minden amit csak el tudtok képzelni. Örömpuszik sorozata, fülnyalás, szóval minden. Jöttek ők is a ringhez, hogy megnézzék, hogyan illegünk-billegünk a bíró előtt.

A kiállítás, a felvezetés

A felvezetés úgy zajlik – mint ahogy utaltam is rá-, hogy apa átöltözik, magára ragasztja a sorszámot, ránk adja a felvezető pórázt, odaad anyának minden dolgot, s szépen, együtt bemegyünk a ringbe.
Én növendék osztályban indultam, Negro pedig nyílt osztályban. Tehát én voltam az első, aki bement a ringbe. Ügyesen szerepeltem, kitűnő 1 és CAC minősítést kaptam. Majd mentem anyához és következett Negro. Addig anyától és a kedves rajongóktól zsebeltem be a gratuláló simiket. És itt jött egy olyan fordulat, amire Anya nem volt felkészülve!!

kutyakiállítás

Negro kitűnő 1, CAC minősítést kapott, így az összevetésnél mindketten a ringben kellett lennünk. Ami azt jelenti, hogy velem vissza kellett menni a ringbe, mégpedig ANYÁNAK! Hát, ezen nem csak ő, de én is kiborultam! Nem volt idő semmire, lehajította nyakából a fényképezőt és magán kívül futott be velem Negro mellé. De, hogy értsétek… Bulldogos táska a hátán, apa szemüvege a pólójában, baseball sapka a fején, holott már sötét volt, tehát semmi funkciója nem volt… Tovább megyek, mindkét lábán kiszaggatott nadrágban, a maszkja nélkül, próbált engem beállítani. Én, legalább annyira kétségbe esve, mint ő, néztem apára hogy ez mit csinál??? Nem így kell engem beállítani, állítani, nem ott kell fogdosni, nem tudja? Rámesett a nyakából a szemüveg, megijedtem, de még nem volt vége a megpróbáltatásaimnak. Kéri a bíró, hogy tegyünk egy kört – így nézi meg a mozgást, járást, stb. Anya nem körben ment, hanem össze-vissza, azt se tudta mi az a kör!! Egyáltalán nem tudta mit csinál!! Vagy a bírót nem értette, mert nem magyar volt, fogalmam nincs.

Arra nem is mertem gondolni, mennyire nevetséges a ringen kívülről nézve. Aztán a dolognak jó vége lett, mert megkaptam a CACIB címet. Gondoljátok el, mi lett volna, ha normálisan néz ki, magánál van és normálisan vezet fel! Na, ezek után hallgattuk kettő napig, hogy ő volt a Debrecen kutyakiállítás poénos felvezetője. Mondjuk, felvezetésnek ezt éppen nem nevezném 🙂

Ha tetszett a Maszkos kutyakiállítás mese, kérlek, oszd meg másokkal is. További, kutyáinkról szóló meséket a Bulldogmese aloldalon olvashatsz.

Látogass el a Bulldogmese Boltba, ahol bulldogos ajándékokat találsz.